Takograf İndirme Anahtarı

Avrupa’da yasal olarak belirli bir süre içinde dijital takograf verilerini okumakla yükümlüsünüz. Sürücü kartı her 28 günde bir okunmalı ve dahili / toplu hafıza her 90 günde bir okunmalıdır (bunun istisnası, sürücü kartının her 21 günde bir okunması gereken İrlanda’dır). Saklama yükümlülüğüne uygun olarak verileri indirmeli ve 12 ay boyunca arşivlemelisiniz. Bir indirme anahtarı kullanmak da dahil olmak üzere bir takografı okumanın çeşitli yolları vardır.

Download Key DigiVu

İndirme Anahtarı nedir?

İndirme anahtarı, dijital bir takograftan (indirme) verileri, yani sözde .ddd dosyaları manuel olarak okuyabileceğiniz bir cihazdır. Bu nedenle, verileri okumak için araca gitmek gerekir. Sürücü kartını okumak genellikle aynı indirme anahtarı ile mümkündür, ancak bazı durumlarda bunun için ayrı bir kart okuyucu kullanılır. İndirme anahtarının takografa bağlanması için özel bir çıkışı vardır.

İndirme anahtarı, esas olarak takografın dahili (toplu) belleğindeki verileri ve ayrıca takografta bulunan sürücü kartlarındaki verileri kopyalar. Anahtardan veriler, USB aracılığıyla doğrudan bir bilgisayarda veya entegre bir SD kartta saklanabilir. Her takograf üreticisinin kendi indirme anahtarı çözümü vardır. Bunlardan üçünü aşağıda ele alacağız.

Her zaman indirme anahtarının akıllı takograftan gelen verileri okuyup okuyamadığını kontrol edin.

Lütfen dikkat: Bir İndirme Anahtarı ile yasal gereklilikleri otomatik olarak karşılamazsınız! Takograf verilerinizi okumaya ve arşivlemeye ek olarak, tüm verilerin eksiksiz olup olmadığını ve ihlallerini de kontrol etmeniz gerekir. Bir İndirme Anahtarı bunu yapmaz! Tüm verileri kendiniz analiz etmeniz gerekiyor.

İndirme Anahtarına Alternatif

İndirme anahtarının alternatifi Remote Tacho Download (RTD). Bu, takograf ve sürücü dosyalarını otomatik olarak ve uzaktan okumayı mümkün kılar. İndirme anahtarı daha sonra gereksizdir. RTD’nin fiyatı araç sayısına bağlıdır, fiyat teklifi isteyin.

Takograf cezaları
Ayrıca, verileri okumak için çok uzun süre beklerseniz, takograf başına ihlal başına sadece 2500 £ para cezası riskine girmekle kalmayacağınızı, aynı zamanda depolama sınırı olması durumunda eski verilerin üzerine yeni verilerin yazılması riski de olduğunu unutmayın. dahili belleğe ulaşıldı.

Otomatik tako indirme ile cezalardan kaçının
Cezalar oldukça yüksek ve suistimaller sıkı bir şekilde izleniyor. Bu yüzden dijital takografı ve sürücü kartını ciddiye almak çok önemlidir. FleetGO hem yığın belleği hem de sürücü kartını okumakla ilgilendiğinden, artık bunun için endişelenmenize gerek yok. İki yıllık saklama yükümlülüğü de tamamen FleetGO tarafından karşılanmaktadır.

İndirme Anahtarlarının Türleri

İki tür ticari İndirme Anahtarı vardır:
a. Üreticiye özgü tür – her üreticinin kendi indirme anahtarı vardır.
b. Üreticiden bağımsız tür – .ddd dosyalarını anahtara kopyalarsınız, böylece analiz ve / veya izleme için güvenli bir yerde saklanırlar.

Tüm tuşlar bir USB bellek gibi çalışır. Anahtarı standart bir seri 6-PIN arabirimi üzerinden takografa bağlarsınız ve verileri bir USB çıkışı aracılığıyla daha fazla işleyebilirsiniz. Burada birkaç tür indirme anahtarı ile ilgileneceğiz.

  1. DAKO-anahtarı
  2. VDO DLK İndirme Anahtarı
  3. GloboFleet İndirme AnahtarıII
  4. DigiVu İndirme Anahtarı

1: Dijital takografları okumak için DAKO Anahtarı

DAKO anahtarı, Almanya’da dijital takograflar için en çok kullanılan indirme anahtarlarından biridir. Öncelikle araçtaki sürücü kartı verilerini okumak için tasarlanmıştır ve daha sonra bir okuma istasyonu veya ofiste bir bilgisayar ortamına aktarılabilir. DAKO anahtarının kullanımı kolaydır ve mevcut en ucuz indirme anahtarlarından biridir.

Özellikler
Depolama kapasitesi2 GB
Boyut110 x 40 x 20 mm
Ağırlık40 gram
RenkSiyah/mavi
BağlantıUSB / Seri

2: VDO DLK İndirme Anahtarı (2GB)

VDO’dan DLK Pro İndirme Anahtarı, taşıyıcıların, atölyelerin ve yetkililerin verileri sürücü kartlarından ve takograflardan manuel olarak indirebilmesi için tasarlanmıştır. Entegre bir çipli kart okuyucu, sürücü kartını doğrudan indirmeyi mümkün kılar. Çipli kart okuyucu, ilk kullanımdan önce bir lisans kartı ile etkinleştirilir. Alternatif olarak, sürücü kartı 6-PIN arayüzü üzerinden indirilebilir. Anahtar, yüksek hızlı bir USB bağlantısına ve 2 GB depolama alanına sahip entegre bir SD karta sahiptir.

Özellikler
Depolama kapasitesi2 GB
Yaklaşık boyutlar125 x 50 x 28 mm
Yaklaşık ağırlık50 g
Gövde rengiSiyah
BağlantıUSB / Seri

3: GloboFleet İndirme Anahtarı II

8GB GloboFleet İndirmeAnahtarı II ile dijital takograflar ve sürücü kartları okunabilir ve 8GB belleği sayesinde 32.000’e kadar indirme kaydedilebilir. Oldukça görünür durum göstergeleri, mevcut indirme durumuna genel bir bakış sağlar.

Özellikler 
Depolama kapasitesi8GB
Yaklaşık boyutlar118 x 35 x 20 mm
Ağırlık36 g
Gövde rengisiyah
BağlantıUSB / Seri

4: DigiVu İndirme Anahtarı

DigiVu indirme cihazı, takograf tarafından desteklenmektedir. DigiVu, DigiVu + kart okuyuculu bir set olarak da mevcuttur. Bu kart okuyucusunda, takografın dışında DigiVu’ya güç sağlamak için 4 AAA pil bulunmaktadır. DigiVu’yu DigiVu + ‘ya bağladığınız anda sürücü kartlarını okuyabilir.

Özellikler 
Depolama kapasitesibilinmiyor
Yaklaşık boyutlar120 x 35 x 20 mm
Ağırlık30 g
Gövde rengiSiyah
BağlantıUSB / Seri