Sorunuz mu var? Bizi arayın! +9 (0)212 900 89

Çevreye Duyarlı Sürüş

Çevreye Duyarlı Sürüş

Küresel sıcaklıklar sanayi öncesi dönemden bu yana 1 derecenin üzerinde arttı ve ulaşım endüstrisi bu soruna en büyük katkıyı yapan sektörlerin başında geliyor. Bu durum ile birlikte sürdürülebilirlik, ulaşım sektörü de dahil olmak üzere birçok endüstrinin şeklini değiştirecek bir husus haline geldi. Bunun merkezinde, emisyonları azaltmamız gerektiğine dair artan bir küresel farkındalık bulunmaktadır.

Geri dönüştürmek, filonuzu yeşillendirmek ve mümkün olduğunda çevre dostu ve bilinçli olmak çevresel etkilerinizi azaltarak sürdürülebilirliğe ulaşmanıza yardımcı olur. Ancak verimlilik ve sürdürülebilirlik için etkili bir değişim doğru verileri topladığınızda başlar. Doğru bir araç takip sistemi, işinizde gezegeni koruyan ve şirketinizin harcamalarını azaltan değerli değişiklikler yapmanıza yardımcı olabilir. Bu sistemin doğru kullanımı ile verimliliğinizi ve işletme maliyetlerinizi önemli ölçüde iyileştirebilir, taşımacılığın olumsuz çevresel etkisini azaltılabilirsiniz.

FleetGO olarak size sunduğumuz takip cihazlarımız: yakıt kullanımı, rölanti, karbon emisyonları ve sert frenleme, ani hızlanma gibi sürücü davranışları verilerini izlemek ve kaydetmek için diğer teknolojilerle entegre olma yetenekleri sayesinde çevreye ve işletmenize fayda sağlar. Araç takibi çözümlerimiz, rota planlamanızın iyileştirilmesine, sürücü davranışının iyileştirilmesine ve etkin yönetim yoluyla filo havuzunun azaltılmasına yardımcı olur.

Yakıt Tüketimi ve Sürücü Davranışı

GPS teknolojimiz, filo yöneticilerinin trafiğin genellikle sürüş süresini nerelerde yavaşlattığını belirlemesine olanak tanır. Böylece verimsiz yollardan kaçınan stratejiler planlayabilirsiniz. Güzergahları dikkatli bir şekilde planlamak, yakıt israfını ve işlerin tamamlanması için gereken süreyi azaltırken talebe ayak uydurabilmenizi sağlayacaktır. Çalışanlarınız izlendiklerinin farkında olduklarında, zaman kaybetme olasılıkları ve yakıt tüketimini artıracak sürücü davranışları azalır. Bu, ekip üyelerinizden en fazla değeri elde etmenize yardımcı olurken aynı zamanda şirketinizin sürdürülebilirlik hedeflerine daha hızlı ulaşmasını sağlar.

Rotaları Optimize Etme ve Trafiği Tahmin Etme

Kötü sürüş alışkanlıklarına ek olarak, telematik çözümlerimiz aracılığıyla doğru rota planlaması ve trafik tahmini, araçların yol üzerindeki çevresel etkisini azaltabilir. Çözümlerimiz, araçların yalnızca hedeflerine ulaşmak için en hızlı rotayı kullanmalarını sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda trafik tahminlerini kendi avantajlarına kullanmalarını sağlamak için en iyi sürüş rotalarını daha iyi tahmin edebilir. Böylece, trafikte harcanan süreyi ve rölanti süresini azaltarak araçlarınızın en verimli rotayı kullanmasını sağlarsınız.

Sürdürülebilirliği ve İş Yaşam Döngülerini İyileştirme

Bir iş aracının yaşı, türü, motorun nasıl çalıştığı ve performansının çevreye etkisi ve kullandığı yakıt miktarı üzerinde büyük etkisi olabilir. Araç takip çözümlerimiz ile yatırım yaşam döngüsünü daha yakından takip edebilir ve gerektiğinde düzenli bakım ve onarımlar planladığınızdan emin olabilirsiniz. Aynı rotada eskisinden daha fazla yakıt kullanıp kullanmadıklarını ve bu masrafın ve çevresel hasarın yeni bir araç satın almayı iyi bir fikir yapmak için yeterli olup olmadığını belirlemek için GPS istatistiklerinizi kullanabilirsiniz.

Detaylı raporlarımız ile bakım kilometrelerini otomatik olarak takip edebilir; sefer, güzergah ve operasyonel maliyetlerinizi gerçek verilerle hesaplayabilirsiniz. Gönderdiğimiz anlık bildirimler ile sürücülerinizi 7/24 denetleyerek aşırı hız, ani fren ve kalkış, devirli kullanım gibi yakıt sarfiyatını arttıran sürüş davranışlarını anında tespit edebilirsiniz. Böylece hatalı araç kullanımı ve suistimalleri önleyerek yakıt tüketiminde ölçülebilir tasarruf sağlayabilirsiniz.

Çevreye Duyarlı Sürüş politikamız doğrultusunda C02 salınımlarınız takip edilir. Böylece araç kullanımınızı optimize ederek araçlarınızın çevreye olan negatif etkilerini minimuma indirebilirsiniz.

Araçlarınızı daha çevre dostu hale getirip maliyetlerinizi düşürerek işiniz ile gezegenimiz arasındaki dengeyi kurmak ve korumak için bizimle iletişime geçin!.